Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Česi sa už pred nami trasú: Píšu o tom, ako sa na nich chystáme!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Postup slovenských hokejistov do bojov o medaily na majstrovstvách sveta vyvolal v krajine hokejovú horúčku. Mesta chystajú veľkoplošné obrazovky, na nával fanúšikov sa pripravujú aj bary a reštaurácie. Podľa niekdajšieho československého reprezentanta Jozefa Golonka nie sú Slováci pred semifinálovom zápasom šampionátu s Českom outsideri. Píše o zápase so Slovenskom česká tlačová agentúra ČTK.

Slovenskí hokejisti podľa nej v posledných rokoch s výnimkou olympiády v roku 2010 vo Vancouveri veľa radosti svojim fanúšikom neurobili. Očakávaný úspech tímu s niekoľkými hviezdami sa nedostavil ani na minuloročných majstrovstvách sveta, kedy reprezentácia skončila pred domácim publikom až na desiatom mieste. "K návratu medzi elitu pomohol Slovákom až český tréner Vladimír Vůjtek, ktorý ich doviedol do bojov o medaily na MS prvýkrát po ôsmich rokoch," rozoberajú naše vzriesenie Česi.

Štvrtkové štvrťfinálové tesné víťazstvo nad Kanadou vyvolalo v krajine eufóriu podobnú tej zo začiatku storočia, kedy slovenská reprezentácia zbierala cenné kovy. Niekoľko miest už ohlásilo, že na víkend pripravujú veľkoplošné obrazovky, ktoré umožnia fanúšikom sledovať oba záverečné zápasy Slovákov pod šírym nebom. Priamy prenos zo zápasu už tradične chystajú bary a reštaurácie, ktoré očakávajú výrazný nárast tržieb.

Predajcovia leteniek zase zaznamenali vyšší záujem o lety do Helsínk, kde šampionát vyvrcholí. Jedna z cestovných kancelárií už ohlásila, že na nedeľu organizuje priamy let z Bratislavy; pravidelné letecké spojenie slovenskej metropoly s dejiskom šampionátu nemá.

Slovenskí fanúšikovia veľké očakávania pred majstrovstvami sveta nemali. Cieľom reprezentácie bol postup do štvrťfinále a účasť na olympiáde v Soči. Bývalý československý reprezentant a niekdajší tréner slovenských hokejistov Golonka si myslí, že Slováci by sa v semifinále nemali zľaknúť ani českého výberu. "Český národný tím je silný, ale my sme porazili Kanadu. Bude to veľmi tvrdý súboj," povedal Golonka pre ČTK.

Slovenská reprezentácia môže podľa neho ťažiť z nasadenia mladých hráčov, ktorí majú silnú motiváciu. Slovenské stávkové kancelárie favorizujú českých reprezentantov. Správny tip na úspech Česka vynesie približne dvojnásobok vkladu, za víťazstvo Slovákov by úspešný tipujúci inkasoval za každé vložené euro takmer trojnásobok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu