Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Spišiak: Kaliňák označil môj systém hodnotenia policajtov za geniálny!

Jaroslav Spišiak
Jaroslav Spišiak (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) súhlasí s novým systémom hodnotenia policajtov, tvrdí v rozhovore pre najnovšie vydanie časopisu .týždeň bývalý policajný prezident Jaroslav Spišiak. S ministrom sa po voľbách viackrát stretli, pričom ich debaty vraj trvali štyri až päť hodín.

“Predstavil som mu svoju koncepciu riadenia, systém hodnotenia. Pán minister si to s veľkým záujmom vypočul, pričom som na ňom videl, že si uvedomuje, že ide o dobrú vec. Dokonca povedal, že systém hodnotenia policajtov je geniálny,” povedal Spišiak, ktorý systém vymyslel a presadil.

Spišiak tvrdí, že s jeho reformou nemá problém ani nový policajný prezident Tibor Gašpar. “Aj ten mi povedal, že ide o veľký prínos v riadení polície. Nehanbil sa priznať, že ide o výbornú vec, o ktorej mal veľmi zlé informácie, podsúvané nekorektnými analytikmi.” 

Spišiak má zároveň pochybnosti o spôsobe, akým informoval pred voľbami exminister vnútra Daniel Lipšic (KDH) o finančnej skupine Penta, respektíve o kauze Gorila. “Z profesného, policajného hľadiska by sa dalo polemizovať, či to pomohlo alebo ublížilo vyšetrovaniu,” povedal .týždňu. 

Spišiak pripomenul, že za jeho éry obvinila polícia viac ľudí z prostredia organizovaného zločinu ako za predchádzajúce štyri roky. Po jeho odchode z funkcie vraj mafia vyčkáva, čo bude ďalej. “V podsvetí je dnes podobná situácia ako v polícii. Väčšina sa teší, že dochádza k zmene, pričom niektorí sú až v prehnanej eufórii, že zrazu sa všetko uvoľní.”

Spišiak ešte nevie, čo bude robiť po odchode z funkcie. “Ale v novinách som videl inzeráty, že významné štátne podniky ako SPP hľadajú manažérov. Zrejme sa tam prihlásim, keďže spĺňam všetky podmienky,” povedal s úsmevom. Nevylučuje však ani návrat do polície. “Keď bude väčšina spoločnosti voliť podľa toho, aká je realita a nie podľa toho, čo im kto sľubuje, tak sa vrátim,” povedal .týždňu Spišiak.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu