Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Dráma pod Veľkých Chočom: Turistka musela volať o pomoc!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

POPRAD – Záchranári Horskej záchrannej služby z Veľkej Fatry majú za sebou nočnú záchrannú akciu. V piatok večer ich o pomoc požiadala staršia slovenská turistka. Pri schádzaní z Veľkého Choča smerom do Valaskej Dubovej si žena poranila nohu a len s ťažkosťami bola schopná chôdze.

 

Na pomoc jej išli štyria horskí záchranári, ktorí po príchode na miesto pacientku ošetrili a na nosidlách transportovali do Valaskej Dubovej, odkiaľ pokračovala do Dolného Kubína na ďalšie ošetrenie. Akciu ukončili záchranári hodinu po polnoci, informovala Horská záchranná služba.

V piatok zasahovali aj horskí záchranári z Malej Fatry. Pomoc potreboval český turista, ktorý uviazol na turistickom chodníku medzi Hromovým a chatou pod Chlebom a nebol schopný ďalej samostatne pokračovať. Turista nemal vhodný výstroj a vhodnú obuv, preto mu pošmyknutie v blatistom teréne spôsobilo problémy. Navyše bol na túre sám. Z miesta, kde uviazol mu pomohol okoloidúci turista, následne v sprievode horských záchranárov zišiel na kabínkovú lanovku do Vrátnej, odkiaľ už pokračoval sám.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu