Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Za výmenu detí dostanú pampersky!

„Toto je moja usmievavá modrooká Mária,“ vraví mamička Monika Maťovčíková (28) z Brezy.
„Toto je moja usmievavá modrooká Mária,“ vraví mamička Monika Maťovčíková (28) z Brezy.

ORAVSKÁ LESNÁ/BREZA - Za výmenu bábätiek ich rodičom dolnokubínska nemocnica ako zadosťučinenie daruje kartón plienok! Vyšetrovanie z tohto leta bolo predvčerom uzavreté s tým, že nešlo o trestný čin a nestalo sa tak úmyselne.

Vedenie nemocnice, ktorá musela za chybu pri evidencii detí zaplatiť 100-tisíc korún, pokutu rozdelí medzi sedem ľudí z personálu. Rodina Olbertovcov z Oravskej Lesnej tvrdí, že takýto záver vyšetrovania s manželom očakávali. „Zatiaľ sme od polície nedostali vyrozumenie o skončení vyšetrovania. Tušili sme však, že konkrétneho vinníka nenájdu a vec sa tak rýchlo ukončí,“ povedala mamička Eva Olbertová (22), ktorá dodala, že odškodné od nemocnice nebudú žiadať. Jej malá štvormesačná Natálka v čase návštevy spala, a tak nám nedovolila ju odfotografovať. Podobne komentovala záver vyšetrenia aj druhá poškodená rodina Maťovčíkovcov z Brezy. „Nebudeme od nemocnice žiadať nič, aj keď sme si pre zámenu veľa vytrpeli, psychicky som to zle zvládala. Boli by sme však radi, keby nemocnica okrem ospravedlnenia darovala deťom aspoň pampersky,“ hovorí Monika Maťovčíková (28).

Rodina ukázala aj svoju dcérku, ktorú od začiatku ukrývali pred verejnosťou. Riaditeľ dolnokubínskej nemocnice Miloslav Ostrihoň potvrdil, že 100-tisícovú pokutu od Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou zosobnia pracovníkom, ktorí boli v tom čase pri pôrode. „Týka sa to piatich sestier, primárky oddelenia a vrchnej sestry, medzi ktorých sa pokuta rozdelí,“ uviedol riaditeľ Ostrihoň. Rodinám prisľúbil, že nemocnica im v krátkom čase daruje kartón pampersiek ako zadosťučinenie za chybu, ktorá sa stala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu