Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Kancelária NR SR prepustí 58 zamestnancov

NR SR
NR SR

BRATISLAVA - Kancelária Národnej rady SR prepustí po 30. novembri 58 zamestnancov, pôjde o 20 technicko-hospodárskych pracovníkov a 38 robotníkov.

"Nejde o žiadne politické čistky, ide o zjednodušenie a skvalitnenie fungovania práce parlamentu," povedal pre agentúru SITA predseda Národnej rady SR Pavol Paška. Poznamenal, že po svojom nástupe spolu s kancelárom si spravili vlastné hodnotenie efektivity práce a prijali príslušné opatrenia. Paška je presvedčený, že tento krok bude prospešný a poznamenal, že jeho zásadou je "nech menej ľudí robí za viac peňazí efektívne".

"Pre všetkých odchádzajúcich zamestnancov je pripravený dôstojný spôsob odchodu rešpektujúci všetky štandardné zákonné náležitosti odchodu štátnych zamestnancov a zamestnancov vo verejnej službe," konštatuje sa v tlačovej správe NR SR. Väčšinu postov vedúcich pracovníkov v novej organizačnej štruktúre zastávajú pôvodní pracovníci, ktorí v Kancelárii NR SR na riadiacich pozíciách pôsobili aj v minulom období.

Zmeny sa dotknú aj organizačnej štruktúry, najviac sekcie ekonomiky a prevádzkových činností. Mení sa aj štruktúra ostatných odborov, keď ich počet z doterajších šiestich klesne na štyri. Nové odbory budú podriadené priamo vedúcemu Kancelárie NR SR Viktorovi Stromčekovi. Zruší sa tiež Parlamentná sekcia a vytvoria sa z nej tri odbory - parlamentný, legislatívny a parlamentný inštitút.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu