Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Japoncom v T. Tepliciach zmizol poriadny balík: Taška so 125-tisíc jenmi!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/TRENČÍN - Veľkú sumu peňazí spolu s cennosťami stratili v Trenčianskych Tepliciach členovia japonskej futbalovej výpravy. Mali však štastie, pretože ich majetok našli poctiví miestni policajti.

Jeden z členov výpravy stratil na ceste do hotela čiernu športovú tašku. "Okrem osobných vecí sa v nej nachádzali platobné karty, rôzne písomnosti, kľúče, príručná taška, dresy, fotoaparát, propagačný materiál, finančná hotovosť 125.000 japonských jenov a hotovosť 7.600 eur v bankovkách rôznej nominálnej hodnoty," uviedla pre Topky trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Obyvatelia krajiny vychádzajúceho slnka však môžu hovoriť o šťastí. Peniazmi preplnenú tašku našla počas noci z utorka na stredu policajná hliadka a poctivo ju nahlásila.

"Policajti sa hneď pokúsili nájsť majiteľa uvedených vecí v trenčiansko-teplických hoteloch. Podarilo sa im nájsť hotel, v ktorom je ubytovaná japonská výprava, ktorá sa zúčastnila medzinárodného futbalového turnaja," priblížila hovorkyňa.

Pomocou tlmočníčky sa dohovorili s majiteľom tašky, ktorý povedal, že ju stratil na ceste do hotela. Svoje veci si spokojný Japonec prevzal na oddelení a poďakoval policajtom za ich poctivosť. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu