Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Školáci sa učia v bundách

Na prízemí Špeciálnej základnej školy v Čadci musia žiaci sedieť naobliekaní.
Na prízemí Špeciálnej základnej školy v Čadci musia žiaci sedieť naobliekaní.

ČADCA - Zimy už majú plné zuby! V štyroch budovách v Čadci, kde sa už dva týždne nekúri, sú rozhodnutí odstúpiť od zmluvy s teplárenskou spoločnosťou. Tá nedodáva teplo, pretože majiteľ budovy, kde je kotolňa, ich tam nechce vpustiť.

Ľuďom na Okresnom súde, prokuratúre, v mestskej knižnici a Špeciálnej základnej škole v Čadci došla trpezlivosť. Vypovedajú zmluvy s teplárenskou spoločnosťou, ktorá im nevie zabezpečiť teplo. V škole inštalujú elektrické kúrenie, ktoré zabezpečí vykurovanie, pokiaľ si vybudujú vlastnú plynovú kotolňu. „Z ministerstva školstva nám sľúbili na kotolňu dva milióny korún,“ povedal riaditeľ školy Jaroslav Velička. Časť žiakov sa v týchto dňoch učí v náhradných priestoroch bývalého metodického centra na Podjavorinskej ulici.

„V nej sa našťastie kúri, ale nezmestí sa tam všetkých 100 žiakov, tak sa učíme v bundách a pri ohrievačoch,“ dodal riaditeľ. V podobnej situácii je aj mestská knižnica. „Máme tu päť ohrievačov, ale ani to nestačí,“ hovorí riaditeľka knižnice Janka Mudríková. Majiteľ budovy, kde je kotolňa, tvrdí, že teplári mu najprv musia splatiť dlh, potom ich pustí dnu. Teplárenská spoločnosť oponuje, že finančné požiadavky majiteľa sú premrštené a nereálne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu