Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Škandál v bratislavskom bytovom družstve: Stratilo sa 92 miliónov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Úrad boja proti korupcii vyšetruje nakladanie s majetkom Stavebného bytového družstva (SBD) Bratislava IV. Osoba, ktorá vystupovala ako jeho štatutár, ho mala pripraviť o najmenej 92 miliónov korún. Vyplýva to z uznesenia, ktoré je zverejnené na internetovej stránke Generálnej prokuratúry SR.

"V prípade zatiaľ k obvineniu konkrétnych osôb nedošlo," povedala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová s tým, že do vznesenia obvinenia konkrétnym osobám, zastavenia, prerušenia alebo ukončenia vyšetrovania k prípadu nebude poskytovať žiadne informácie.
      
Trestné stíhanie pre porušovanie povinností pri správe cudzieho majetku bolo podľa zverejneného uznesenia začaté ešte v januári 2008. Ďalej sa v ňom píše, že od januára 2002 mala osoba, ktorá vystupovala ako štatutár SBD Bratislava IV, rozpredávať majetok družstva bez vedomia jeho členov, nehospodárne ho spravovať, porušovať stanovy družstva a uzatvárať pre neho nevýhodné zmluvy, za ktoré navyše neodvádzala SBD peniaze.

Okrem toho mala k 1. januáru 2003 vytvoriť samostatné fondové účty údržby a opráv pre každý bytový dom v správe SBD, ale zostatok 92 miliónov Sk z predchádzajúceho spoločného účtu na ne vraj nepreviedla. Na čo ich použila, sa nevie. V prípade je vyše 9700 poškodených, ktorí neboli pripustení do trestného konania, aby nevznikli prieťahy a nezmaril sa jeho účel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu