Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Minister Počiatek chce krajšiu kanceláriu: Nedávno ju opravili za 500 tisíc!

Minister Počiatek má rád svieže farby
Minister Počiatek má rád svieže farby

BRATISLAVA – Hrozba prehĺbenia hospodárskej krízy, istoty a šetrenie. Takéto odkazy predsedu vlády Roberta Fica zrejme nezachytil jeden z jeho ministrov. Ján Počiatek totiž iba pár minút potom, čo prevzal rezort dopravy, vyhlásil, že by chcel zmeniť ako prvú svoju kanceláriu.

Tú pritom pred dvomi rokmi zrekonštruoval jeho kolega zo Smeru Ľubomír Vážny. Dokonca čelil obvineniu z šafárenia, keďže to stálo 500 tisíc eur a len za koberec vysolil 40 tisíc.

„Na môj vkus je príliš málo farebná. Bude treba dodať sviežejšieho svetla a farby, nejaký pokus tu vidím,“ vyhlásil pri preberaní agendy Počiatek pre TA3. Nezabudol pripomenúť aj to, čo bude jeho prioritou. „Eurofondy, bude potrebné zabezpečiť maximálne čerpanie,“ dodal.

Kanceláriu ministra kritizoval Počiatkov predchodca Ján Figeľ. Krátko potom, čo sa stal šéfom rezortu po voľbách v roku 2010, vyhlásil, že Vážny rekonštruoval predražene. Za štyri rokovacie stoličky napríklad Vážneho rezort zaplatil 1 200 eur, za klimatizáciu takmer 158-tisíc eur. Navyše niektoré časti nábytku neboli vôbec praktické. Napríklad na recepcii postavili presklenú kocku s rozmermi 1,5 x 1,5 metra za päťtisíc eur. Vážny tvrdil, že na Figeľa kvôli obvineniam podá trestné oznámenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu