Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Daňové priznanie treba podať ešte dnes, pošty a úrady sú otvorené dlhšie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Dnešok je posledným riadnym dňom na podanie daňového priznania ku dani z príjmov za rok 2011. Stále je však možné oznámiť príslušnému daňovému úradu jeho odklad. Je tak ale potrebné urobiť ešte dnes. "Treba napísať oznámenie na daňový úrad, v ktorom je potrebné uviesť lehotu, do ktorej si daňový subjekt odkladá podanie daňového priznania, a tým aj zaplatenie dane," informovala Beáta Uhrínová z Finančného riaditeľstva (FR) SR.

V prípade, že má daňovník za rok 2011 príjmy len zo zdrojov na území Slovenskej republiky, je možné podanie daňového priznania odložiť najviac o tri kalendárne mesiace. V prípade daňovníkov, ktorí majú aj alebo len zahraničné príjmy, možno lehotu predĺžiť o šesť kalendárnych mesiacov. Ako informovalo FR SR, oznámenie pre odklad podania daňového priznania nemá predpísanú formu. Vzor oznámenia možno nájsť na internetovej stránke riaditeľstva.
      
Slovenská pošta aj v tomto roku rozširuje otváracie hodiny v posledný deň na podanie daňových priznaní. Dnes predlžuje svoje hodiny pre verejnosť na 101 poštách v rámci Slovenska. Pôjde najmä o pošty v okresných a krajských mestách.
      
Zákazníci môžu využiť aj služby "nonstop" pošty na Tomášikovej ulici v Bratislave (Pošta Bratislava 3), kde bude možné podať daňové priznania až do polnoci. V hlavnom meste SR budú predĺžené otváracie hodiny okrem tejto aj na ďalších štyroch poštách.
      
V Trnave budú otvorené dlhšie tri pošty a v Košiciach 7 pôšt. V Trenčíne a Žiline budú predĺžené otváracie hodiny na jednej pošte. Celý zoznam predĺžených otváracích hodín je uvedený na internetovej stránke Slovenskej pošty.
      
Úradné hodiny predĺžila aj daňová správa. Daňové úrady a ich organizačné zložky budú počas dneška otvorené od 8.00 do 19.00 h.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu