Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hranica s Ukrajinou čelí "nájazdom": Snažia sa k nám dostať Gruzínci aj Bangladéšania!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Príslušníci hraničnej polície v piatok 30. marca zadržali na slovensko-ukrajinskej štátnej hranici 14 cudzincov. O 7:00 zadržali policajti Oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru Ulič (OHK PZ) v obci Ulič v okrese Snina šiestich štátnych príslušníkov Somálska.

Keďže boli všetci mladiství, odovzdali ich pracovníkom Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, detašované pracovisko Snina. Neskôr policajti OHK PZ Podhoroď zadržali v obci Inovce v okrese Sobrance troch štátnych príslušníkov Gruzínska. Cudzinci prejavili záujem o udelenie azylu na území SR. Preto boli prevezení do Záchytného tábora v Humennom za účelom azylovej procedúry.

Poobede zadržali policajti hraničnej kontroly v tej istej obci piatich štátnych príslušníkov Bangladéša. Všetci boli mladiství, a teda ich odovzdali pracovníkom Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, detašované pracovisko Sobrance, aby ich previezli do detského domova. Agentúru SITA informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej polície Sobrance Agnesa Kopernická.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu