Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Obrovský požiar pri Štefanskej Hute, horí 25 hektárov lesa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

GELNICA – Pri obci Štefanská Huta, okres Gelnica, zachvátili dnes plamene les na ploche asi 25 hektárov. Potvrdil to operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru v Spišskej Novej Vsi Martin Pentak. Hasiči pri požiari zasahujú aj večer. Plamene už majú pod kontrolou, neohrozujú obydlia.

"Spojili sa nám dva lesné požiare, jeden v smere od Richnavy a druhý od Štefanskej Huty. Zasahuje 18 hasičov z Gelnice, Krompách a zo Spišskej Novej Vsi, 11 príslušníkov záchrannej brigády z Humenného a ďalší dobrovoľníci," uviedol Pentak.

Požiar zachvátil les aj trávu, hasenie skomplikovalo aj to, že požiar vznikol v ťažko dostupnom teréne. "Je problém tam dôjsť vôbec s technikou," vysvetlil Pentak. V oblasti podľa neho fúka silný nárazový vietor, obydlia však zatiaľ ohrozené nie sú.

V Košickom kraji volali dnes hasičov k viacerým požiarom, ktoré vznikli z vypaľovania trávy. Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach Jozef Hudák TASR povedal, že výjazdy mali podvečer aj v Bidovciach (okr. Košice-okolie), Kráľovskom Chlmci, Spišskej Novej Vsi aj Smižanoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu