Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obrovský požiar v Bratislave: Na Starej Vajnorskej horela garáž s odpadom!

Požiar na Starej Vajnorskej Zobraziť galériu (10)
Požiar na Starej Vajnorskej (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V noci hasičov v Bratislave zamestnal rozsiahly požiar, ktorý vznikol v skladoch na Starej Vajnorskej. Hasiči sú ešte na mieste, priestory skladov s textilom ešte prehrabávajú a zalievajú. Ako informoval Jaroslav Kašička z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave, počas noci ošetrili štyri osoby, prevoz do nemocnice nebol potrebný.. V ohrození bola najmä priľahlá ubytovňa pre 200 ľudí, obchod s textilom, keramikou, ako aj blízky sklad s farbami a lakmi.

Horiaci objekt, podľa informácií išlo o garáž s množstvom odpadu. Nachádza sa však v tesnej blízkosti polyfunkčného objektu so štyrmi nadzemnými podlažiami. V ňom je ubytovňa, ale aj obchod s textilom. "Ubytovňu už evakuovali, svietili v nej len núdzové svetlá a po ulici pobehovalo niekoľko desiatok Číňanov, vrátane detí, ktorí bývajú v ubytovni," povedal svedok udalosti. "Ubytovňa má kapacitu asi 200 ľudí," pokračoval s tým, že ulica bola plná štipľavého dymu, čo zvyšuje zmätok medzi evakuovanými ľuďmi. Hustý štipľavý dym nútil zasahujúcich hasičov použiť plynové masky.
      
Kvôli likvidácii požiaru bola Stará Vajnorská a ďalšie okolité ulice uzavreté. "Hasiči zasahovali s profesionálnou technikou. Požiar je pod kontrolou. Nemožno vylúčiť komplikácie, keďže v sklade sa môžu nachádzať vysokohorľavé látky, o ktorých nie sú známe presné informácie," povedal riaditeľ Krajského riaditeľstva HaZZ v Bratislave Jaroslav Kašička.

Hasiči zasahovali niekoľko minút po 19. hodine. Na mieste požiaru bola v tomto čase požiarna technika a 25 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru. Požiarne vozidlá sa museli otáčať po vodu, ktorú čerpali z jazera na Zlatých pieskoch. Potenciálne využitie hydrantov z okolitých budov bolo len čiastočne úspešné kvôli nízkemu tlaku vody a nekompatibilným stočným uzáverom.

Viac ako 80 ľudí strávilo uplynulú noc v telocvični na Základnej škole Odborárskej v bratislavskom Novom Meste. Ako informoval novomestský hovorca Marek Tettinger, evakuovali spolu 82 osôb, z toho 24 detí do 15 rokov. Osem detí nemá ešte ani rok. V priebehu noci priviezli do telocvične ešte jednu osobu. Pre ľudí z evakuovanej ubytovne, ktorú pri utorkovom požiari vydymilo, zabezpečili deky, matrace a žinenky, aby mali na čom prespať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu