Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Požiar kravína pomohol zlikvidovať armádny vrtuľník

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

PREŠOV/SABINOV – Požiar kravína v obci Milpoš v okrese Sabinov, od ktorého sa chytil les, likvidovali v pondelok popoludní asi šesť hodín profesionálni aj dobrovoľní hasiči a pomáhal im pri tom aj armádny vrtuľník MI-17 z vrtuľníkovej základne v Prešove. Škodu na budovách a dobytku odhadli na 150 tis. eur. Príčina požiaru sa zisťuje.

Ako informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva hasičského a záchranného zboru v Prešove Pavol Palša, k požiaru došlo okolo 13:00. Armádny modul pomáhal pri hasení lesa. Požiar zachvátil lesný porast na ploche 750 krát 250 metrov, kde vrtuľník zhodil 14 krát vodu z bambi vaku, čo predstavuje dohromady asi 17 920 litrov vody.

Po likvidácii požiaru sa helikoptéra vrátila o 18:10 na leteckú základňu. Palša uviedol, že pri hasení zasahovali hasiči zo stanice v Sabinove a v Lipanoch a pomáhali aj dobrovoľní hasiči z blízkych obcí Rožkovany a Červenica. V stajniach uhynulo asi 40 kusov dobytka. K zraneniu osôb nedošlo. Ozbrojené sily požiadalo o pomoc Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu