Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zranený Poliak ušiel tatranským záchranárom: Nechcelo sa mu platiť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/TATRY - Kuriózny prípad riešili v sobotu v Tatrách. Poľský turista, ktorý sa po páde v Červených vrchoch zranil, zavolal na pomoc záchranárov zo svojej krajiny. Keď však zistil, že na miesto vyrazili aj ich slovenskí kolegovia, zľakol sa poplatkov a aj napriek zranenej nohe "zdúchol."

"Horská záchranná služba bola požiadaná o spoluprácu horskými záchranármi z poľského TOPR –u, ktorí žiadali o pomoc pre poľského turistu s poranenou končatinou. Turista údajne spadol z pohraničného hrebeňa Červených vrchov v blízkosti vrchu Temniak na našu stranu," napísali záchranári na svojej stránke.

Zo Starého Smokovca teda vzlietol vrtuľník s jedným členom HZS na palube a zamieril do Tichej doliny. "Podrobne prehľadali udané miesto, ale nikoho nenašli. Záchranár HZS po pristáti zisťoval aj u náhodných turistov na mieste či nevideli niekoho zraneného. Pravdepodobne to boli kolegovia zraneného turistu, ktorí mu oznámili, že zranený žiadal o pomoc záchranárov TOPR - u a keď sa dozvedel, že na pomoc prídu Slovenskí záchranári, ktorých zásah je spoplatnený, tak sa snažil zásah odvolať. Na telefónne číslo zraneného sa viac nedalo dovolať," dodali.

Čo sa napokon stalo so šetrným Poliakom, ktorý si údajne zranil nohu, nie je známe. Záchranári však budú chcieť svoj zásah vyúčtovať a muž napokon asi svoju peňaženku bude musieť otvoriť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu