Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

V nedeľu si Bratislavčania pripomenú Sviečkovú manifestáciu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ľudia si budú môcť v nedeľu 25. marca na spomienkovom zhromaždení na bratislavskom Hviezdoslavovom námestí a pri pamätníku Sviečkovej manifestácie pripomenúť udalosti spred 24 rokov.

Podujatie, ktoré sa každoročne organizuje pod mottom Naša cesta k slobode, odštartuje koncertom skupiny Komajota o 15.00 h. Informoval o tom Jozef Predáč z Fóra kresťanských inštitúcií (FKI).

"Následne o 16. hodine zaznejú námestím slová a povely, ktorými sa policajné zložky pred 24 rokmi snažili rozohnať zhromaždených veriacich so zapálenými sviečkami v rukách," opísal Predáč. Prítomným sa prihovorí spoluzakladateľ Ústavu pamäti národa Marián Gula, disident a spoluorganizátor Sviečkovej manifestácie Ján Čarnogurský, arcibiskup Stanislav Zvolenský alebo František Neupauer, predseda FKI, ktoré podujatie organizuje.

O 17.00 h sa bude v Dóme sv. Martina slúžiť svätá omša. Program sa zavŕši v Dome Quo Vadis na Hurbanovom námestí, kde sa uskutoční výstava Tváre neslobody, premietanie filmu o Sviečkovej manifestácii a diskusia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu