Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Cyklistu Jozefa hľadalo 80 policajtov aj vrtuľník: Pátranie sa skončilo smutne!

Jozef Moderdorfský
Jozef Moderdorfský (Zdroj: PZ)

BRATISLAVA/TRNAVA - Smutne sa skončilo pátranie po Trnavčanovi Jozefovi Moderdorfskom (†65), ktorý sa v stredu nevrátil z cyklotúry na Trstín. Hľadali ho desiatky policajtov. Jeho bezvládne telo našli až vo štvrtok ráno na lesnej ceste pri Lošonci. Už mu nebolo pomoci.

Ako uviedol Trnavský Hlas, Jozef bol chorý na srdce, svoj stav však nepodceňoval. Zvládal niekoľko desiatok kilometrov dlhé trasy a na cyklotúru sa vybral aj s liekmi, v primeranom oblečení a s mobilom. Ten si však nechal vypnutý, čo sa mu možno stalo osudným.

Z domu odišiel v stredu okolo desiatej predpoludním, do večera sa však nevrátil. Jeho rodina zalarmovala políciu, ktorá ho začala hľadať. Do veľkej akcie sa zapojilo 80 policajtov, cvičené spy aj helikoptéra. Našli ho však až ráno.

Jozefovo bezvládne telo ležalo na chodníku na pomedzí katastrov obcí Lošonec a Horné Orešany-Majdánske, neďaleko chatovej oblasti Majdán.

Lekár, ktorý telo prehliadol, vylúčil cudzie zavinenie. Je teda pravdepodobné, že staršieho cyklistu napokon zradilo choré srdce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu