Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Strašná noc pre Záhorákov: Z postelí ich vyhnalo zemetrasenie!

ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
ilustračné foto

BRATISLAVA - Slovensko zažilo ďalšie zemetrasenie! V pondelok krátko pred polnocou sa na Záhorí zachvela zem. Vystrašení ľudia okamžite začali cez Facebook zisťovať, čo sa vlastne stalo a niektorí sa dokonca báli opäť zaspať.

“Odhadujem to na pohyb zemskej platne,” napísal Michal zo Šaštína portálu zahori.sk.  “Aj v Borskom Svätom Jure sme sa triasli. Zobudilo ma ako drnkoce sušiak a všetko sa trasie,” doplnil v reakcii ďalší Záhorák. “Už mám dospané normálne mi nábytok nadskočil aj TV a zadrnčalo okno,” hovorí rozochvená Lucia.

"Veľké Leváre 23:57 sme cítili pod nohami otrasy a bolo počuť zvláštny zvuk, detonáž, ale bolo to iné preto som si presný čas i poznačila. Skutočne to bolo také ako opisujú zemetrasenia v TV," znie jeden z názorov na Facebooku.

Epicentrum sa nachádzalo pri osade Tomky (Foto: hisz.rsoe.hu)

Strašná noc pre Záhorákov:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: hisz.rsoe.hu)

Epicentrum zemetrasenia s magnitúdou 3,6 a 3,4 Richterovej škály sa podľa portálu nachádzalo pri osade Tomky. Otras bolo cítiť v Šaštíne-Strážoch, Čároch, Borskom Svätom Jure, Moravskom Svätom Jáne, Borskom Mikuláši, Závodoch ale aj vo Veľkých Levároch, Studienke a v Malackách.

Hoci si otrasy nevyžiadali žiadne zranenia ani škody na budovách, mnohí Záhoráci prežili nepokojnú noc.

Ak ste zemetrasenie zakúsili na vlastnej koži a máte fotografie alebo video, pošlite nám ich s krátkym popisom na e-mailovú adresu tipy@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu