Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Dráma pod Tatrami: V chate takmer zhorelo sedem chlapov!

Chata po požiari Zobraziť galériu (10)
Chata po požiari

MLYNČEKY – Druhýkrát sa narodili, o tom niet pochýb. Sedem chlapov v stredných rokoch už od štvrtka oslavovalo narodeniny svojho kamaráta. V nedeľu nadránom chata, ktorú si na to prenajali, zhorela.

„Zobudil ma Rišo,“ tvrdí jeho kamarát Pali. „Kričal, že všade horí.“ A naozaj, Paľovu posteľ už oblizovali plamene. „Nebolo času premýšľať. Jednoducho sme z okna na poschodí vyskočili do tmy,“ dopĺňa ďalší z partie David. Štyria kamaráti ležia v popradskej nemocnici, kde ich dávajú do poriadku tamojší lekári.

„Majú zranenia, zodpovedajúce pádu z poschodia. Najmä pomliaždeniny a zlomeniny,“ tvrdí traumatológ Karol Fried. Ďalší dvaja z partie ležia v kežmarskej nemocnici a najhoršie je na tom ich kamarát, ktorého vrtuľníkom viezli na špecializovanú popáleninovú kliniku do Šace pri Košiciach.

Chlapi sú však radi, že dopadli tak, ako dopadli. Vedia, že sa zobudiť vôbec nemuseli. „V chate bola propán-butánová fľaša,“ informoval na mieste nešťastia šéf kežmarských hasičov Eduard Kolodzej. Ak by bola vybuchla, nechce ani domyslieť, čo by sa stalo.

Prečo v chate začalo horieť, nik presne nevie. Chlapi špekulujú, že požiar mohol spôsobiť kotol ústredného kúrenia. Či to tak naozaj bolo, vyšetrovateľ zatiaľ potvrdiť nemôže.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu