Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Turista prežil 200-metrový pád z hrebeňa v Tatrách

Ilustračné foto
Ilustračné foto

POPRAD – Horskí záchranári z Nízkych Tatier dnes ráno zasahovali na hrebeni Nízkych Tatier. Pomoc potreboval slovenský turista, ktorý si po 200 metrovom páde z hrebeňa Nízkych Tatier vážne poranil ľavú nohu.

Poveternostné podmienky dovolili nasadiť leteckú techniku, preto horskí záchranári požiadali o súčinnosť Vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu. Na palubu vrtuľníka nastúpil v Bystrej horský záchranár a spoločne leteli pod Skalku do Vajskovskej doliny. Záchranári po prílete zraneného muža naložili na nosidlá, pomocou ktorých ho dostali na palubu vrtuľníka a pokračovali do nemocnice v Banskej Bystrici, informovala Horská záchranná služba. Hrebeň Nízkych Tatier a aj niektoré lokality ostatných pohorí tvorí tvrdý zľadovatený sneh. HZS preto upozorňuje návštevníkov hôr, aby takéto podmienky nepodceňovali.

Horskí záchranári v sobotu večer zasahovali aj v Malej Fatre. Tu potreboval pomoc slovenský turista, ktorý lyžoval zo Snilovského sedla a dostal sa do neschodného skalného terénu. Záchranári z oblastného strediska v Malej Fatre ho lokalizovali v miestach Lipnerskej rizne. Muža pomocou lanovej techniky dostali do schodného terénu a následne ho spustili 40 metrov na dno doliny. Potom muž pokračoval spolu so záchranármi do Vrátnej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu