Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Povodňovú aktivitu má 19 obcí, oteplenia sa boja celé Kysuce

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŽILINA – Povodňovú aktivitu pre topiaci sa sneh a skrížené ľady stále hlási 19 obcí na Kysuciach, Hornom Považí a Orave.

Tretí povodňový stupeň naďalej platí v Oravskej Lesnej, Čadci, Makove, Dlhej nad Kysucou, Dunajove, Varíne a Štiavniku. Dvojku majú vyhlásenú v Lodne, Rudine, Rudinskej, Rudinke, Belej, Ochodnici, Stráži, Kysuckom Novom Meste, Novej Bystrici, Zborove nad Bystricou, Krásne nad Kysucou a Oravskej Polhore.

Tretí stupeň povodňovej aktivity je vyhlásený aj na celom toku Kysuce od Čadce až po Žilinu. Slovenský hydrometeorologický ústav varuje kysucký región pred ľadovou povodňou a povodňou z topiaceho sa snehu a dažďa. Výstraha platí od dnešnej 21. hodiny až do odvolania.

„Situácia je zatiaľ dosť kritická na celom toku Kysuce od Čadce až po Kysucké Nové Mesto. Vzhľadom na to, že celé dno koryta je premrznuté, musíme vyčkať, ako sa vyvinie situácia s počasím. Obávame sa, že situácia sa zhorší vo štvrtok, keď príde to väčšie oteplenie. Do koryta Kysuce sa budú vlievať aj prítoky potokov a hladina vody sa určite zdvihne,“ povedal prednosta žilinského obvodného úradu Ján Sága.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu