Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pozor na silný vietor, SHMÚ varuje sever a východ Slovenska

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Na severe a východe Slovenska fúka silný vietor. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v súvislosti s ním vydal výstrahu prvého a druhého stupňa.

Na hrebeňoch Tatier v oblastiach Orava, Kysuce, Liptov, Turiec, Horehronie a Spiš môže vietor dosiahnuť priemernú rýchlosť 25 až 33 m/s. Táto rýchlosť predstavuje podľa SHMÚ zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. V danom ročnom období a oblasti je nadpriemerná a je vysoká pravdepodobnosť spôsobenia škôd. Výstraha pre tieto oblasti platí do piatka 24. februára do 19.00 h.

V tých istých oblastiach platí aj výstraha prvého stupňa. SHMÚ varuje pred vetrom, ktorého rýchlosť na hrebeňoch hôr môže dosiahnuť rýchlosť 20 až 27 m/s.

Rovnaký vietor fúka aj na severozápade, severovýchode a krajnom východe. Na hrebeňoch hôr môže v dosiahnuť rýchlosť 20 až 27 m/s. Táto rýchlosť predstavuje podľa SHMÚ potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. V danej ročnej dobe a oblasti je bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu. Výstraha prvého stupňa platí dodnes do 18.00 h.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu