Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Na Valentína čaká Bratislavu rekord v hromadnom bozkávaní

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Sviatok zaľúbených spestrí v Bratislave nevšedná valentínska akcia. Jej výsledok sa bude uchádzať o zápis do Knihy slovenských rekordov.

V utorok 14. februára sa zaľúbené páry pokúsia vytvoriť rekord v hromadnom bozkávaní. TASR informovala Soňa Rebrová z neziskovej organizácie ŽELAJ SI.

Ako ďalej uviedla, v roku 2006 chceli rekord rozbiť Parížania. "Prišlo ich len 1188, čo na aktuálny svetový rekord zapísaný v susednej Budapešti nestačilo. Tam sa totiž na 12 sekúnd ponorilo do bozku presne 11.570 ľudí," doplnila s tým, že v slovenskej metropole sa akcia uskutoční prvý raz.

Bozkávať sa môžu prísť mladí i starí. "Môžete prísť, aj ak ste single. Tí, čo nemajú partnera, sa môžu pobozkať s ďalšími single," odkazujú organizátori valentínskej párty, ktorú spevom podporia Miro Jaroš a Dominika Mirgová.

Počas akcie sa bude po kúskoch predávať najväčšia valentínska torta na Slovensku. Do rekordnej sladkosti v tvare srdca zapečú prstienok so Swarovského krištáľom. Kto nenájde prekvapenie vo svojom kúsku torty, môže vyhrať iné odmeny. Registračné lístky na rekord budú zlosovateľné a ich majitelia budú mať možnosť vyhrať za ne viaceré ceny.

Registrácia do rekordu stojí jedno euro. Výťažok z nej či z predaja valentínskej torty použije nezisková organizácia ŽELAJ SI na plnenie snov chorých detí. Od roku 2006 už splnila 450 snov dlhodobo chorých a zomierajúcich detí. V roku 2010 sa v rámci svojich benefičných aktivít postarala o slovenský rekord v púšťaní lampiónov. Akcia sa uskutoční od 17.30 do 19.00 hodiny v nákupnom centre na Vajnorskej ul.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu