Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Gašparovič už v minulosti súhlasil so zrušením priestupkovej imunity

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič

BRATISLAVA - Prezident Ivan Gašparovič sa "už v minulosti vyjadril, že so zrušením priestupkovej imunity súhlasí. Nakoľko však ešte zákon z Národnej rady SR nebol doručený, k jeho obsahu sa hlava štátu vyjadrí až rozhodnutím v zákonnej 15 dňovej lehote", uviedol hovorca prezidenta SR Marek Trubač.

Reagoval tým na dnešné rozhodnutie poslancov parlamentu, ktorí si dnes po rokoch zrušili priestupkovú imunitu. Od prvého marca už nebudú môcť beztrestne parkovať na zakázaných miestach či prekračovať rýchlosť.

Za novelu zákona o priestupkoch hlasovalo dnes všetkých 147 prítomných poslancov Národnej rady SR naprieč politickým spektrom. Dôsledky za svoje priestupky budú musieť po novom niesť aj sudcovia a ústavní sudcovia. Anna Vitteková zo Smeru-SD okrem toho presadila, aby o priestupkovú imunitu prišli okrem poslancov aj príslušníci bezpečnostných zložiek, vrátane polície, SIS či väzenskej a justičnej stráže, prokurátori aj prezident. Priestupková imunita zostala diplomatom, návrh Vittekovej na jej zrušenie plénum nepodporilo. Na to, aby zrušenie imunity nadobudlo účinnosť, je ešte potrebný podpis prezidenta Ivana Gašparoviča.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu