Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Paška: Záhumenského odchod nesúvisí s tabakovou kauzou

Pavol Paška
Pavol Paška

BRATISLAVA - Kontext odchodu Mariana Záhumenského z postu štátneho tajomníka ministerstva pôdohospodárstva netreba spájať s tabakovou kauzou, ktorú vyvolala opozícia.

Vyhlásil to včera v relácii TV JOJ De Facto! podpredseda Smeru-SD a predseda NR SR Pavol Paška. "Poznám Maroša ako správneho človeka, ktorý sa stal terčom politických hier a urobil to, čo považoval za správne a zachoval sa chlapsky," vyhlásil Paška. Dodal, že Záhumenského odchod je jeho osobným rozhodnutím.

Podľa predsedu KDH Pavla Hrušovského spravil premiér Robert Fico v tejto kauze dve zásadné chyby - okamžite nekonal, keď sa Záhumenský stal terčom kritiky za klientelizmus a obrátil sa na Brusel. Aj podľa Hrušovského sa Záhumenský zachoval ako správny chlap, na rozdiel od premiéra, ktorý sa v tomto prípade "zachoval ako zbabelec".

Záhumenský bude pôsobiť ako poslanec NR SR. "On nepochybil, odišiel z funkcie dobrovoľne, a preto je legitímne, keď si bude uplatňovať svoj poslanecký mandát," povedal Paška. Hrušovský sa domnieva, že Záhumenského odchod z vlády je priznaním si chyby a mal by prehodnotiť aj svoje pôsobenie vo funkcii poslanca.

Hrušovský v relácii TV JOJ kritizoval aj spôsob, akým minister zahraničných vecí Ján Kubiš oslovil veľvyslancov, aby podali demisiu, ak sa cítia politickými nominantmi bývalej vládnej koalície. "Mnohí z nich mi telefonovali, že nevedia, čo majú robiť," povedal Hrušovský. Paška však tvrdí, že minister zahraničných vecí chce počet politicky nominovaných veľvyslancov znížiť a krok, ktorý urobil, označil za korektný.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu