Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Vyše pol metra snehu komplikuje život na Liptove

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Počas celého uplynulého týždňa a prvých dní tohto týždňa napadlo v Liptovskom Mikuláši vyše 60 cm snehu, ktorý spôsobil komplikácie ľuďom aj cestárom. Uviedol to hovorca mesta Peter Lehotský.

Radnica napriek intenzívnej snahe pracovníkov verejnoprospešných služieb skonštatovala, že situácia v prvých dňoch tohto týždňa si vyžaduje maximálne nasadenie a koordináciu. "Naši zamestnanci vyrazili na cesty už o pol tretej ráno. Predpokladám, že minimálne do stredy budú pracovať na viac zmien. Nasadili sme všetkých našich 40 mechanizmov a ako posilu sme si od súkromných firiem požičali ďalšie," konštatoval riaditeľ verejnoprospešných služieb Jozef Klepáč.

Okrem komunikácií odpratávajú pracovníci verejnoprospešných služieb sneh aj z verejných priestranstiev, čistia autobusové zastávky a priechody pre chodcov. "Situácia je zložitá predovšetkým na parkoviskách sídlisk. Ak by rozpustený sneh na parkoviskách zamrzol, život ľudí by to výrazne skomplikovalo," podotkol primátor Liptovského Mikuláša Alexander Slafkovský. Podľa jeho slov zatiaľ nie je dôvod vyhlasovať výnimočný stav, naposledy sa tak stalo vo februári 2006. Vtedy počas niekoľkých dní napadlo až 70 centimetrov snehu.

"Ďakujem obyvateľom za trpezlivosť, robíme maximum. Chápem, že majú právo byť rozladení, že nie je všetko ako má byť. Viem, že občana to nezaujíma, ale my smieme čistiť iba cesty a chodníky, ktoré sú mestské," dodal Slafkovský.

Mesto má na zimnú údržbu vyčlenených 80-tisíc eur. "Pri takejto zime sa z nich vyčerpá približne 50- až 60-tisíc eur," uzavrel Lehotský.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu