Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Ženu zabil padajúci hranol!

Máriu († 57) poranil hranol, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou spadol z vrchu paneláka. Na mieste bola mŕtva. Zobraziť galériu (5)
Máriu († 57) poranil hranol, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou spadol z vrchu paneláka. Na mieste bola mŕtva.

MICHALOVCE - Absurdná tragédia! Michalovčanka Mária K. († 57) našla smrť pred bytovkou, kde ju do hlavy zasiahol obrovský drevený hranol. Smrtiaci kus dreva zletel pri silnom vetre zo strechy domu, ktorý práve zatepľovali. Žena bola na mieste mŕtva.

Pani Máriu v pondelok nadránom vytiahol z postele pred dom hluk, ktorý narobil silný vietor a izolačný materiál. Ich blok zatepľovali a materiál i pracovná konštrukcia v nápore vetra poriadne rachotili. Náhle žene na hlavu padol obrovský drevený hranol. Okamžite ostala ležať na ulici mŕtva.

„V noci silno fúkalo. Išiel som sa pozrieť z okna, či sú autá v poriadku. Zbadal som, že dole niečo leží. Bol to privalený človek,“ opisuje tragédiu sused nebohej Márie Ferdinand Kovaľ.

Pani Mária mala údajne slabší spánok a rachotenie materiálu a konštrukcie bolo na šiestom poschodí na Okružnej ulici neznesiteľné. Obliekla sa a išla pozrieť von. „Už sa nevrátila. Neskôr mi už len oznámili, že mama je mŕtva,“ hovorí zúfalá Máriina dcéra Antónia. Pani Márii sa stalo osudné zbieranie lietajúceho polystyrénu okolo bytovky, ktoré unášal vietor. Tragédiou sa zaoberá polícia i inšpektorát práce (IP). Podľa vrchného inšpektora IP Bartolomeja Dorova to nie je prvý prípad, keď sa pri úprave blokov uvoľnil materiál a ohrozoval okoloidúcich.

Prednedávnom spadlo celé lešenie a krátko predtým na Letnej ulici v Košiciach konzola z kovovej lávky na budove prepichla strechu auta. „Vykonáme previerku, či boli dodržané všetky predpísané postupy,“ spresnil B. Dorov.

Podľa polície drevené hranoly, ktoré sa našli pri nohách mŕtvej Márie, pravdepodobne slúžili ako záťaž na polystyrénové dosky, ktorými sa zatepľuje bytovka.

Dodávateľ zateplenia bloku - firma Izola Košice - tragédiu prešetruje. „Zatiaľ nemám bližšie informácie. Nevylučujeme možnosť, že niekto s upevneným materiálom manipuloval na streche,“ spresnil konateľ spoločnosti Jaroslav Varga. Firma pôsobí na trhu 15 rokov a podľa konateľa nemali nikdy problémy s bezpečnosťou. Zbytočná smrť pani Márie ho veľmi mrzí.

Ženu zabil padajúci hranol!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu