Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ďalšie spojenie aktérov Gorily: Sídlo Penty pohltilo Malchárkov pozemok!

Na pozemkoch vyrastá tretia časť Digital parku Zobraziť galériu (9)
Na pozemkoch vyrastá tretia časť Digital parku

BRATISLAVA - Exminister Jirko Malchárek, ktorého dnes pozná celé Slovensko ako jednu z hlavných postáv údajného spisu Gorila, je finančne za vodou. Jeho začiatky však boli skromné. Začínal so škodovkou a 200-tisícovým podielom v spoločnosti Malchárek Racing. K pozemku, kde firma sídlila, sa po rokoch dostala ústredná postava Gorily - spoločnosť Penta. Má s ním veľké plány.

Malchárek bol konateľom spoločnosti, ktorá sídlila na Einsteinovej ulici v bratislavskej Petržalke, v rokoch 1995 až 1998. Pred svojim vstupom do politiky sa jej však rozhodol zbaviť. Podľa našich informácií ju v tej dobe ponúkal viacerým podnikateľom za 15 miliónov korún. Napokon ju podľa Penty niekedy v rokoch 2004/2005 predal spoločnosti Auto Group.

Malchárek sa následne stal ministrom hospodárstva. Netajil sa ani sa netají dobrými vzťahmi so skupinou Penta. Po tom, ako odišiel do "civilu," začal opäť podnikať. Tentokrát vo veľkom.
 
Spoločnot Auto Group predala pozemky, bývalého Malchárek Racingu firme Avalta. Od nej ich v auguste 2008 kúpila spoločnosť Office Park, ktorá je v portfóliu finančnej skupiny. "Spolocnosť Avalta nemá žiadne vlastnícke a ani iné prepojenie na podnikateľské aktivity  pána Malchárka," pripomína však hovorca skupiny Martin Danko.
 
Penta má s pozemkami veľké plány. Nedávno na nich začala výstavbu tretej časti svojho veľkého administratívneho komplexu Digital park.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu