Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Harabinova nahrávka: Invektívy, porušenie rokovacieho poriadku aj zákona?!

Štefan Harabin
Štefan Harabin (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - "Dávaš návrh na moje odvolanie? Dávaš, alebo nevieš, čo chceš? Si príčetný, alebo nepríčetný?" Takéto vyjadrenia šéfa Najvyššieho súdu Štefana Harabina, ktorý sa na Súdnej rade hádal so svojim oponentom, sa na súdnom zázname nájsť nedajú. Napriek tomu, že podľa zákona tam byť musia, tvrdí to v blogu Aliancia Fair-Play.

"Zákon prikazuje Súdnej rade zverejňovať zo svojich zasadnutí zvukové záznamy a zápisnice, ktoré verne odzrkadľujú ich priebeh a výsledok," uvádza AFP. Napriek tomu je vraj v súdnom zázname z decembra 2011 prázdna pasaž, na ktorej mala byť zachytená hádka Harabina a jeho oponenta profesora Alexandra Bröstla. Je to porušenie zákona, tvrdí mimovládka.

"Zo záznamu vyplýva, že predseda rady Harabin dal po slovnom ataku na Bröstla hlasovať o návrhu na svoje odvolanie. Ten sa však v pôvodnom programe nenachádzal. Podľa rokovacieho poriadku Súdnej rady musia v takom prípade jej členovia zaradenie nového bodu schváliť," uvádza sa ďalej v blogu. Rozhorčenie členov rady nad tým, že sa porušuje rokovací poriadok, je možné počuť aj na zázname.
 
„Tvoj návrh na moje odvolanie nezískal ani jeden hlas. Môžeme to zadokumentovať,“ uzavrel Harabin na zázname celú vec. Zvukový záznam podľa AFP dokazuje, že bol porušený nielen rokovací poriadok, ale aj zákon.
 
Zápisnica, v ktorej sa nepopisuje ostrá výmena ani údajné porušenie rokovacieho poriadku, sa dá prečítať tu a invektívy z Harabinových úst si môžete vypočuť na blogu Aliancie Fair-Play. 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu