Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Poliaci sa stratili v Tatrách, prežili 20-stupňové mrazy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

POPRAD – Horskí záchranári z Vysokých Tatier dnes pátrali po dvojici nezvestných Poliakov. O pomoc pri pátraní po dvoch mladých snoubordistoch ich požiadali skoro ráno poľskí tatranskí horskí záchranári.

Tí sa ešte v nedeľu nevrátili z výletu domov, ani k svojmu motorovému vozidlu na poľskej strane Tatier. Keďže bol predpoklad, že mohli zísť na slovenskú stranu, do pátrania po nezvestných sa zapojilo šesť príslušníkov Horskej záchrannej služby, jeden dobrovoľný horský záchranár a služobný pes.

Záchranári prepátrali Tichú dolinu, v ktorej neustále hrozili zosuvy lavín, pričom niekoľko väčších lavín bolo v tejto oblasti už spadnutých. To zvyšovalo riziko pre záchranárov a zároveň sa znižovala šanca na prežitie snoubordistov, ak by sa v jednej z lavín ocitli.

Poliaci mali napokon obrovské šťastie. Nezvestnú dvojicu našli záchranári pri zostupe v závere doliny, nad odbočkou do Tomanovskej doliny. Ako sa neskôr potvrdilo, Poliaci prešli na slovenskú stranu a noc prespali na odpočívadle, odkiaľ ráno začali postupovať k ústiu doliny.

Poľskí snoubordisti boli mierne podchladení, ale našťastie bez zranení. Vo Vysokých Tatrách klesla teplota dnes v noci až pod mínus 20 stupňov Celzia. Po ošetrení ich horskí záchranári previezli do Starého Smokovca, kde si ich prevezmú príbuzní, informovala Horská záchranná služba.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu