Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nádej na biele Vianoce stále žije: Zajtra bude snežiť na celom Slovensku!

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA – Vodiči, pozor! V stredu rátajte so snežením, ktoré môže skomplikovať dopravu najmä tým, ktorí sa chystajú pred sviatkami cestovať domov. Meteorológ Peter Jurčovič už vydal výstrahu aj zimnej údržbe, ktorá podľa jeho slov bude makať. O čo najmenšie problémy na cestách sa však majú šoféri postarať sami – jazdite pomalšie, odkazuje!

Snežiť by malo začať v skorých ranných hodinách. „Postupne prejde od západu celým územím,“ povedal Jurčovič. Najkritickejšiu situáciu očakáva vo väčších mestách, kde už zimné služby upozornil na blížiacu sa zmenu počasia. „Budú určite makať. Vodiči však musia rátať so zhustenou dopravou. Musia si uvedomiť, že padá sneh a prispôsobiť tomu aj šoférovanie. Treba jazdiť pomalšie a opatrnejšie,“ odporučil.

Snežiť má najmä v širšom okolí Bratislavy, počítať treba so snehom do 5 cm. Teplota v meste vystúpi nad nulu, bude okolo 1 až 2 °C. „Sneh sa udrží, ale na ceste by sa to malo našťastie topiť,“ informoval meteorológ. Na horách vo výške 1500 m Slovenský hydrometeorologický ústav uvádza teplotu okolo -6 °C.

Cestovanie vo štvrtok a v piatok by podľa Jurčoviča v rámci Bratislavy a okolia nemalo byť komplikované. Cesty sa vďaka teplotám nad nulou vyčistia, očakáva 3 až 4 °C a dopravných komplikácií spôsobených počasím sa preto neobáva. So slabým snežením a snehovými prehánkami však treba rátať na severe krajiny.

Ak túžite po zasneženej romantike na Štedrý deň, najlepšie urobíte, ak sa presuniete opäť na sever. „V sobotu bude naším územím prechádzať studený front, na severe sa preto dá očakávať sneženie, vietor, fujavice. V nížinách však nie,“ dodal Jurčovič.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu