Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Pozor na silný vietor, SHMÚ vydal výstrahu 2. stupňa!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na piatok 16. decembra výstrahy 1. a 2. stupňa pred vetrom. SHMÚ o tom informuje na svojej internetovej stránke.

Upozornenie 2. stupňa pred vetrom, ktorý môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 25 až 35 m/s, platí pre Oravu, Kysuce, Liptov, Turiec, Horehronie, Spiš, severovýchod a krajný východ krajiny. Výstraha platí v piatok od 12.00 h do 23.00 h.

Táto rýchlosť vetra predstavuje podľa SHMÚ zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd vysoká.

Pre severozápad, Záhorie, východ a západ Podunajskej nížiny, horné Ponitrie, stredné Pohronie, Gemer a Šariš platí v piatok od 12.00 h do 22.00 h výstraha 1. stupňa. Vietor môže v týchto regiónoch dosiahnuť v nárazoch rýchlosť 18 až 23 m/s.

Táto rýchlosť predstavuje podľa SHMÚ potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu