Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Bratislava vyznačila prvé najrizikovejšie električkové priechody

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Bratislavská samospráva vyznačila prvých 16 najrizikovejších priechodov pre chodcov, ktoré križujú električkové trate.

"Nadpis Pozor a piktogram električky je namaľovaný na miestach, kde je výrazný pohyb chodcov a na dotknutých miestach by mohlo dôjsť k ich nebezpečnému stretu s električkou," uviedol hovorca primátora Ľubomír Andrassy.

Od novembra je totiž v platnosti zákon, ktorý zmenil pravidlá a  chodec je povinný dať prednosť prichádzajúcej električke. Mesto s Dopravným podnikom Bratislavy vytypovalo ďalších takmer 40 lokalít, kde križuje električková trať priechod pre chodcov bez svetelnej signalizácie a vyznačí na nich vodorovné značenie upozorňujúce na povinnosť prednosti električkám.

Okrem toho samospráva spoločne s podnikom realizuje cielenú informačnú kampaň, ktorá má pomôcť pri informovanosti Bratislavčanov o zmene pravidiel prednosti pre električky.

Dopravné piktogramy už sú namaľované na Námestí SNP (4 ks) a uliciach Štúrova (1), Špitálska (4), Landererova (5) a Ružinovská (2).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu