Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Atrakcia v Ružomberku: Diviaky v obytnej štvrti!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

RUŽOMBEROK – Pohyb stáda diviakov v tesnej blízkosti obytných štvrtí Ružomberka, napríklad v Rybárpoli na úpätí Čebraťa, zaznamenali tamojší obyvatelia. Revír spadá pod Poľovné združenie Likavka Choč.

„Ľudia by zvieratá nemali prikrmovať a približovať sa k nim. Mali by zamedziť zvieratám prístup k potrave v okolí odpadkových nádob alebo na záhradkách,“ uviedol Ján Kerdík zo združenia.

Kerdík neodporúča používanie petárd na odplašenie. Podobne je to aj s pachovými odpudzovačmi. „Diviak veľmi rýchlo príde na to, že v označenom území nie je pohyb, nehrozí nebezpečenstvo a vráti sa,“ poznamenal.

Podľa najnovších informácií diviaky ušli súkromnému chovateľovi z Likavky. „Ide o štyri domestikované diviaky. Tým pádom nemajú problém kontaktu s ľuďmi, čiže chodia pomedzi bytovky a domy. Keďže ide o obytnú časť mesta, my nemôžeme realizovať nejaký odstrel. Podnikateľ by mal osloviť ochranárov a políciu, aby mu pomohli s odchytom zvierat. Môžu pomôcť aj miestni, keďže vedia identifikovať, kadiaľ sa stádo pohybuje,“ dodal Kerdík.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu