Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Salmonelóza v Bardejovských kúpeľoch

Klienti liečebného domu Družba sa nakazili salmonelózou. Zobraziť galériu (2)
Klienti liečebného domu Družba sa nakazili salmonelózou.

BARDEJOVSKÉ KÚPELE - Sedem ľudí dostalo v Bardejovských kúpeľoch salmonelózu. Všetci sú klientmi liečebného domu Družba. Počas terapie, ktorá im mala pomôcť pri ťažkostiach s trávením, sa ich stav naopak skomplikoval.

Podľa Márie Vachalcovej, zástupkyne riaditeľa liečebného domu, ktorý patrí ministerstvu vnútra, sa prvé podozrenia na salmonelózu objavili v utorok minulý týždeň. „Spočiatku sme verili, že to nebude nič vážne. Vyšetrenia však po troch dňoch ochorenie potvrdili,“ priznala M. Vachalcová. U pacientov sa objavili štandardné príznaky, teda teploty a hnačky. Museli ostať na lôžkach, našťastie po troch dňoch sa ich stav zlepšil. Momentálne sa pohybujú voľne ako ostatní klienti liečebného domu. Doposiaľ sa však nepodarilo zistiť, čo bolo príčinou ochorenia.

„Nevieme, odkiaľ pochádzajú infikované potraviny. Zatiaľ sa nič nedá potvrdiť ani vyvrátiť. Varíme však pre stodvadsať ľudí a ochoreli len siedmi,“ krčí plecami zástupkyňa. Pacienti sa teda mohli nakaziť aj mimo liečebného domu. „Múdrejší budeme dnes. Máme dostať výsledky opakovaných vyšetrení a navštívi nás aj hygienik,“ prízvukuje M. Vachalcová.

Superakcia Nového Času: Vaše tipy za naše peniaze! >>
Salmonelóza v Bardejovských kúpeľoch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu