Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vianočný strom už aj v Košiciach, punč bude čapovať primátor Raši

Strom už stojí, rozsvieti sa 5. decembra Zobraziť galériu (2)
Strom už stojí, rozsvieti sa 5. decembra (Zdroj: milk)

KOŠICE – Vysoká 18 metrová ihličnatá duglaska skončila svoju 40 ročnú životnú púť. Dnes ju vypílili v dedine Opátka pri Košiciach a previezli pred Immaculatu v centre Košíc. Tisíckami žiaroviek sa rozsvieti až 5. decembra, kedy začínajú košické Vianoce.

„Strom sme dostali ako dar od súkromníkov. Rástol na súkromnom pozemku pred ubytovňou Mestských lesov, ale bol už taký veľký, že hrozilo že sa vyvráti,“ povedal nám riaditeľ Mestských lesov Tibor Roth. Stavanie obrovského vianočného symbolu, pozorovalo ako každý rok, mnoho Košičanov. Za pomoci ťažkej techniky ho vyťahovali a ukotvovali vyše hodiny. „Strom bude zdobiť 7 veľkých gúľ, hviezda na vrchole a 1 km led osvetlenia s 10 000 žiarovkami,“ povedala nám hovorkyňa magistrátu Martina Viktorínová.  

Ako je v Košiciach zvykom, práve pod stromčekom bude počas sviatočných dní pódium, na ktorom budú rôzne sprievodné akcie.

Zaujímavosťou tohoročného programu bude putujúci živý Betlehém s hercami a zvieratkami z košickej ZOO, ktorý budú môcť Košičania a návštevníci Košíc vidieť v piatky a soboty. Pripravená je tiež veľká vianočná obria šou (15.december), židovská Chanuka na Hlavnej ulici, The Backwards – Beatles Vianoce a mnoho iných vystúpení. Nebudú chýbať ani vianočné trhy okrem iného aj s ponukou primátorského punču, ktorý vám načapuje aj primátor mesta Richard Raši.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu