Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Zaujímaví ľudia vo vedení SIS: Sú prepojení s takáčovcami a hrbáčkovcami?!

Vchod do budovy Slovenskej informačnej služby
Vchod do budovy Slovenskej informačnej služby

BRATISLAVA - Neutíchajúci škandál okolo odpočúvania opäť zameral pozornosť verejnosti na spravodajské služby. Inštitúciou s najväčšími právomocami je na Slovensku SIS. Na rozdiel od minulosti je okolo nej ticho a nesprevádzajú ju žiadne škandály. Podľa týždenníka Trend sa však do jej vedenia dostali ľudia s pochybnými väzbami.

Prvým mocným mužom je podľa týždenníka istý Roman O., šéfujúci odboru, ktorý má na starosti organizovaný zločin, ekonomiku aj korupciu v politike.

Roman bol niekoľko rokov spolumajiteľom bezpečnostnej služby Peber, ktorú polícia a tajné služby považujú za prepojenú s mafiánskou skupinou takáčovcov. Netajil sa tým ani údajný bratislavský boss František Borbély, ktorý pre Trend potvrdil, že bezpečnostnú službu tiež považuje za "takáčovskú".

Nálepky s menom služby sú na mnohých bratislavských podnikoch, fitnescentrách či herniach. Firme momentálne šéfuje Roman Sláma, ktorý prepojenie na mafiu odmietol.

Meno vplyvného sis-kára sa už v médiách objavilo. Bolo to v súvislosti s mafiánskymi vraždami Patasyho a Havasiho, kde išlo o boj takáčovcov a piťovcov. Sám Piťo za ním  vraj vtedy došiel a informoval ho o pripravovanej vražde jedného zo svojich ľudí. „Vybral som si R. O. ako kanál na túto informáciu, lebo som vedel, že pracuje pre tajnú službu a má väzby na takáčovcov,“  uviedol neskôr na súde Piťo.

Mocný člen rozviedky údajne začal svoju kariéru za čias Ivana Lexu. Keď z nej po zmene pomerov odišiel, naďalej s ňou spolupracoval a mal úlohy infliltrovať sa k takáčovcom, cituje týždenník svoj zdroj z prostredia tajných služieb.

Komu však vlastne slúžil? „Zvláštne je, že o ňom všetci vedeli, že je v tajnej službe. Treba sa pýtať, prečo ho takáčovci medzi sebou tolerovali a aké výhody z toho mali,“ dodal zdroj.

Druhým človekom s údajnými kontaktmi na podsvetie je námestník riaditeľa SIS a exšéf Národnej protidrogovej jednotky Milan P. Pozná sa s neslávne známym exsiskárom Michalom Hrbáčkom, ktorý mal byť zapojený do únosu prezidentovho syna Michala Kováča. V tejto súvislosti strávil pol roka vo väzbe.

Hrbáčkov dobrý priateľ je jeden zo spoluzakladateľov finančnej skupiny Istrokapital Anton Siekel. Ten je zas spätne prepojený na Milana P., keďže spolu podnikali. Ich biznis sa, ako inak, týkal bezpečnosti, išlo o firmu IS-Mirage. Zdroj Trendu tvrdí, že Milan P. je nominant SaS, strana to však odmietla. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu