Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Parlamentný bufet hospodári lepšie, stále je však v strate

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Parlamentný bufet vďaka úsporným opatreniam hospodári lepšie, napriek tomu stále vyrába pre Kanceláriu Národnej rady SR stratu. Kým v prvom polroku 2010 strata stravovacieho zariadenia predstavovala bezmála 170-tisíc eur, v rovnakom období tohto roka to bolo takmer 89-tisíc eur.

Riaditeľka komunikačného odboru parlamentu Beáta Skyvová však pripomína, že v týchto číslach je zahrnuté hospodárenie bufetu aj jedálne pre zamestnancov a poslancov parlamentu.

Tržby v parlamentnom bufete síce klesli o 2 332 eur, kľúčové však bolo zníženie nákladov, tie sa podarilo zredukovať o viac než 83-tisíc eur. Najviac sa usporilo na mzdových nákladoch, tie klesli o tretinu (35-tisíc eur) a na nákupe potravín (22 500 eur). Na lepšom hospodárskom výsledku sa podľa Skyvovej podpísalo šetrenie energiami aj zvýšenie cien v bufete.

S úspornými opatreniami prišiel bývalý šéf kancelárie Michal Nižňan, ktorého do funkcie ako predseda parlamentu dosadil Richard Sulík (SaS). Nižňan sa v snahe znížiť stratu bufetu zasadil o 200-percentné zvýšenie marže. Po tom, čo Sulíka nahradil Pavol Hrušovský, z funkcie odišiel aj Nižňan, v pozícii kancelára ho 18. októbra vymenil Andrej Kramár.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu