Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Kandidát na primátora Tvrdošína: Nedám sa zastrašiť!

„Všetko som robil svedomito a súd mi to potvrdil,“ vraví kandidát na primátora Tvrdošína Peter Sojčák.
„Všetko som robil svedomito a súd mi to potvrdil,“ vraví kandidát na primátora Tvrdošína Peter Sojčák.

TVRDOŠÍN - Tvrdý predvolebný boj sa vyostruje! Až na súd ťahal svoju kauzu Peter Sojčák - kandidát na primátora Tvrdošína. Miestna volebná komisia ho pôvodne nechcela dať na kandidátku s odôvodnením, že niekoľko podpisov pod jeho kandidatúrou je sfalšovaných. Sojčák však súd vyhral a tvrdí, že zastrašiť sa nedá.

Volebná komisia pôvodne rozhodla, že devätnásť podpisov je sfalšovaných a v ďalších štyridsiatich šiestich prípadoch boli pri menách uvedené neúplné adresy. „Volebná komisia týmto spochybnila petíciu občanov, a tak som sa obrátil na súd. Ten rozhodol v môj prospech a potvrdil tak, že som postupoval svedomito,“ povedal kandidát Peter Sojčák, ktorý v súčasnosti pracuje ako policajt v Dolnom Kubíne.

Postupom volebnej komisie je Sojčák znepokojený a obáva sa aj o manipuláciu s konečnými výsledkami komunálnych volieb. „Po tomto sa obávam, či je komisia vôbec spôsobilá zabezpečiť regulárny priebeh komunálnych volieb v Tvrdošíne. Ak si mysleli, že týmto ma zastrašia, tak sú na omyle! Ja sa nedám,“ zdôraznil P. Sojčák. Nakoniec ho volebná komisia na základe súdu na kandidačnú listinu zaregistrovala.

Predseda volebnej komisie v Tvrdošíne Ján Ferenčík do konca našej uzávierky na kauzu nereagoval. „Podali sme trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za podozrenie z manipulácie s petičnými hárkami,“ uviedol Jozef Bomba, ktorý je poverený zostavovaním petičných hárkov v Tvrdošíne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu