Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Zahatali im cestu k autám

Časť cesty je rozkopaná, časť je iba provizórne upravená. Zobraziť galériu (3)
Časť cesty je rozkopaná, časť je iba provizórne upravená.

VRÁBLE - Na infarkt sa cítia majitelia štyroch garáží na Kollárovej ulici vo Vrábľoch (okr. Nitra)! Súkromné pozemky im bez varovania rozkopali robotníci s ťažkými strojmi a odrezali tak prístup k vlastným autám! Firma Stavcent z Diakoviec tu iniciatívne vyhĺbila jamy na vedenie telefónnych káblov. Ak cestu nedá do pôvodného stavu, Vrábľania sú rozhodnutí podať trestné oznámenie.

„Otrasné! Len pred dvomi mesiacmi sme si z vlastných peňazí za 5-tisíc korún sami upravili prístupovú cestu ku garážam a vysypali ju štrkom. Dostali sme šok, keď sme sa zrazu zo dňa na deň nedostali do vlastných garáží,“ hovorí František Klučiar za rozhorčených Vrábľanov.

Pri pátraní po vinníkovi a jeho drzom čine zistili, že výkopové práce robí firma Stavcent z Diakoviec pre telekomunikácie, ktoré tu modernizujú vedenie telefónnych káblov. Vzdušné vedenie nahrádzajú novým - vkladaným do zeme. Rozkopávka sa však nemala týkať okolia garáží, ale iba hlavnej cesty. Potvrdila to aj Magda Kozlíková zo spoločnosti, ktorá si u Stavcentu objednala výkopové práce a ktorá vypracovala projekt na rozkopávku. Pracovníci diakovskej firmy teda prístupové cesty rozkopali na vlastnú päsť.

Po urgencii nahnevaných ľudí asi 20 metrov dlhú jamu síce zahrabali, no Vrábľania s takýmto riešením spokojní nie sú. „Keď zaprší, všade bude blato,“ tvrdia. Chcú, aby firma dala cestu na vlastné náklady do pôvodného stavu. Jej šéf Ferdinand Takács svoju chybu priznal. „Urobili sme prešľap, do konca októbra bude cesta taká ako pred rozkopávkou,“ prisľúbil. Ak slovo nedodrží, Vrábľania sú odhodlaní podať trestné oznámenie.

Zahatali im cestu k
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu