Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šokujúce informácie o zásahu slovenských stíhačiek: Ohrozili Boeing!

Zasahovali dve stíhačky Mig-29
Zasahovali dve stíhačky Mig-29

BRATISLAVA - Víkendový zásah slovenských stíhačiek, ktoré vyštartovali proti potenciálnemu narušiteľovi, podľa našich informácií mohol skončiť katastrofou! Bojové stroje MiG-29 sa totiž takmer zrazili s civilným lietadlom.

Dve naše stíhačky, zapojené do obranného systému NATO, vzlietli počas víkendu. Dôvodom mal byť let dopravného lietadla z Londýna do Kataru, ktorý prechádzal cez naše územie. So strojom sa nepodarilo spojiť a keďže hrozilo, že ho majú v rukách teroristi, museli sa prijať potrebné opatrenia.

Podľa oficiálnych informácií, ktoré včera zverejnili ozbrojené sily, sa piloti stíhačiek dostali do vizuálneho spojenia s posádkou lietadla a sprevádzali ho až na hranice. Armáda bola na ďalšie informácie skúpa, argumentovala utajením.

Podľa nášho zdroja z prostredia leteckých dispečerov však zásah ani zďaleka neprebiehal hladko. "Počas stúpania k lietadlu, ktoré malo stratu spojenia a nereagovalo na pokyny dispečerov, došlo k vážnemu porušeniu bezpečnostných pravidiel. Stíhačky sa dostali do nebezpečnej blízkosti s letom, ktorý nebol predmetom letu stíhačiek," šokuje náš zdroj, ktorý chce zostať v anonymite.

Podľa neho bol tento let riadne v spojení s dispečermi stíhačky sa k nemu priblížili na nebezpečných 900 stôp, pričom predpísaných je minimálne 2000 stôp. Išlo o let Boeingu 747 z Kuwaitu do Nemecka.

"Táto vážna letecká udalosť je momentálne v štádiu vyšetrovania, ktoré vedú odborníci z civilného i vojenského prostredia," dodal dispečer.

O vyjadrenie sme požiadali armádu, rezort obrany i letecké prevádzkové služby. O ďalšom priebehu udalostí vás budeme informovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu