Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Celý svet kradne stále viac: Slováci menej ako Česi a Maďari!

ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
ilustračné foto

BRATISLAVA – Zdá sa, že na tom nie sme až tak zle! Výsledky štúdie o krádežiach v maloobchodoch, ktorú zverejnil britský Centre for Retail Research, tomu jasne nasvedčujú. V rámci Európskej únie sme totiž obsadili ôsmu priečku z 24 sledovaných krajín a celosvetovo sme 20. zo 43 štátov. Pri vstupe do EÚ sme sa pritom o prvú priečku delili s Čechmi.

Nelichotivé prvenstvo si však ako aj minulý rok udržala práve Česká republika. Zlodeji v maloobchodných predajniach našich západných susedov dokonca zvýšili podiel strát na tržbách obchodov z 1,4 % na 1,53 %, pričom celosvetový priemer je 1,45 %. Celosvetovo hodnota strát obchodníkov narástla medziročne o 6,6 percenta na 119 miliárd dolárov.

Slovensko s podielom strát na tržbách vo výške 1,46 % obsadilo ôsmu pozíciu. Predbehli ho všetky tri pobaltské štáty, Maďarsko (5.), Belgicko a dokonca aj Luxembursko.

Najhoršie v prieskume dopadla India, Rusko a Maroko, ktoré obsadili prvé tri priečky rebríčka. Je však zaujímavé, že medziročne vzrástol podiel strát na tržbách v 42 sledovaných krajinách, pričom jediná India si polepšila.

Medzi najobľúbenejší sortiment zlodejov podľa prieskumu patrí alkohol, kozmetika, menšia elektronika, značkové oblečenie, DVD a počítačové hry. Z potravín sú to najmä syry, kvalitné mäso a sladkosti.

(Zdroj: retailresearch.org)

Svetový rebríček krádeží v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: retailresearch.org)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu