Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Uhliarik: Lekárom, ktorí stiahnu výpovede, garantujem ochranu

Ivan Uhliarik
Ivan Uhliarik (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Lekári, ktorí sa zapojili do masového podávania výpovedí, nemusia mať strach, ak sa rozhodnú ich stiahnuť. "Aj osobne, aj včera prostredníctvom médií som sa dozvedel niekoľko informácií od niektorých lekárov, že boli zastrašovaní, aby nesťahovali svoje výpovede. Chcem vyzvať tých lekárov, aby v tomto prípade sa obrátili buď priamo na mňa, alebo na riaditeľov nemocníc a ja im garantujem ochranu," vyhlásil dnes na tlačovej konferencii šéf rezortu zdravotníctva Ivan Uhliarik (KDH).

Lekári tak podľa neho môžu urobiť až do konca dvojmesačnej výpovednej lehoty, bez akýchkoľvek sankcií voči nim.

Minister dnes nevedel konkretizovať, koľko zdravotníkov je takto zastrašovaných. Osobne má informácie o jednotlivcoch, výpovede pritom minulý týždeň podalo 2411 lekárov. Uhliarik však naznačil, že zastrašovaných zdravotníkov môže byť viac, aj keďže tieto prípady boli zaznamenané vo viacerých nemocniciach.

Šéf rezortu zdravotníctva prišiel na dnešné rokovanie Koaličnej rady so zámerom presadiť do zdravotníctva viac peňazí. Zároveň avizoval, že plánuje ďalej rokovať s Lekárskym odborovým združením, a preto verí, že k odchodu slovenských lekárov reálne nedôjde.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu