Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Babie leto sa končí: Vytiahnite bundy, bude aj snežiť!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Pozor! Máte jedinečnú príležitosť vychutnať si posledný „letný deň“. Výrazná zmena teploty nás totiž čaká už v piatok. Pripravte sa na úplný zvrat v počasí.

Neobvyklé letné teploty až do prvých októbrových dní nás už zajtra opustia. Čaká nás totiž citeľné ochladenie až o viac ako desať stupňov. Spôsobí to studený front, ktorý v piatok od západu postúpi nad naše územie. „Ustálené suché a teplé počasie babieho leta, ktoré sme tu mali doposiaľ, končí. Štvrtková maximálna teplota bude 22 až 26 °C, v piatok už väčšinou len 10 až 15 °C,“ povedal Martin Benko zo SHMÚ. Silný vietor bude v nárazoch dosahovať rýchlosť 70 až 90 km/h.

Typické jesenné počasie sa prejaví naplno na väčšine územia. Treba rátať s dažďom, neskôr na hrebeňoch hôr dokonca aj so snežením. Víkend sa bude niesť v podobnom duchu s klesajúcimi teplotami. „Očakávame premenlivú oblačnosť s prehánkami, ktoré budú od výšky cca 1000 m snehové. Minimálna teplota 6 až 2, v údoliach a kotlinách okolo nuly, najvyššia denná teplota 8 až 13, na severe len okolo 6 °C,“ uviedol.

Zrážok sa nezbavíme ani na začiatku budúceho týždňa. „V utorok k nám prenikne teplejší vzduch, ale k letným teplotám sa už nevrátime,“ doplnil Benko. Zdá sa, že leto je tak nadobro preč.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu