Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Slotovi a Mečiarovi ľudia vo FNM: Štát mali obrať o milióny!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Dvoch bývalých šéfov Fondu národného majetku obvinili z machinácii, pri ktorých mal štát prísť o poriadny balík peňazí. Podľa polície použili majetok fondu na úhradu neexistujúceho dlhu a pripravili tak Slovensko o 1,2 milióna eur. Je to už niekoľký posun v kauze.

"Predmetom sporu bol majetok z privatizácie, ktorý bol podľa FNM prevedený na iného majiteľa v rozpore so zákonom a bez súhlasu fondu. V prípade dokázania viny hrozí obvineným až 15 rokov," uviedol hovorca policajného prezídia Michal Slivka. Malo ísť o podpredsedu predstavenstva Juraja Koneviča (HZDS) a nominanta národniarov vo FNM Jána Vaľa.

Okolo Fondu národného majetku, ktorý zabezpečoval privatizáciu štátnych nehnuteľností, bolo roky ticho. Na prelome rokov však policajti ohlásili, že obvinili dvoch bývalých členov jeho vedenia, oboch nominantov SNS.

Pri machináciach mali pripraviť štát o 4,8 milióna eur. Údajne uzatvorili nevýhodnú dohodu so súkromnou spoločnosťou o mimosúdnodnom vyrovnaní sporu ešte z roku 1992. Súd síce rozhodol v prospech FNM, obaja členovia výkonného výboru však údajne poslali na účet firmy takmer 5 miliónov eur, informovala v apríli hovorkyňa Andrea Dobiášová.

Obom mužom už raz tento skutok prisudzovali, ale v januári ich obvinení zbavili. Prokurátor bratislavskej krajskej prokuratúry vtedy podľa hovorkyne SNS Jany Benkovej skonštatoval, že obvinenie voči nim bolo nezákonné. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu