Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Černáka oslobodili v prípade vraždy Kromku, no z väzenia zrejme nevyjde

Mikuláš Černák
Mikuláš Černák

PREŠOV - Senát Okresného súdu v Prešove dnes oslobodil Mikuláša Černáka spod obžaloby za vraždu Jána Kromku. Spolu s ním je oslobodený aj Slavomír Surový.

Naopak, súd z tejto vraždy uznal vinného Ladislava Bada a odsúdil ho na 12 rokov. Súd zároveň vyniesol verdikt, podľa ktorého by sa mal Mikuláš Černák dostať 26. októbra po odpykaní trestu za vydieranie na slobodu, pretože v prípade vraždy Jána Kromku už neexistujú dôvody väzby. Rozsudok prvostupňového súdu zatiaľ nie je právoplatný.
Vo štvrtok 26. októbra uplynie Mikulášovi Černákovi 8,5-ročný trest, ktorý si odpykáva za vydieranie podnikateľa Vladimíra Rybárika a dnes už nebohého Mariána Karcela. S najväčšou pravdepodobnosťou však Černák zostane vo väzení. Muža, ktorého médiá označujú ako bossa banskobystrického podsvetia, Okresný súd v Prešove dnes oslobodil v prípade jednej vraždy. Advokát a odborník na trestné právo Juraj Trokan vysvetlil, že prokurátor, resp. vyšetrovateľ, môže obvinenému väzbu navrhnúť za hociktorý skutok, pre ktorý je stíhaný, najmä ak ide o vraždu.

K prípadnému prepusteniu Černáka sa nevyjadruje ani polícia, ani prokuratúra. Podľa Trokana osobu, ktorá je vo výkone trestu a je stíhaná aj v iných prípadoch, nemusia po odpykaní si trestu fyzicky prepustiť na slobodu. Ak totiž súd na návrh prokurátora rozhodne o väzbe, výkon trestu možno prerušiť, resp. do väzby nastúpi ihneď po skončení výkonu trestu. Znamenalo by to, že Černáka z ústavu na výkon trestu len eskortujú do väznice na výkon väzby. Černák je v súčasnosti stíhaný za viacero skutkov vrážd.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu