Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Z Domaše vytiahli rekordný, 2,5-metrový úlovok!

Rybári pózujú s kapitálnym úlovkom
Rybári pózujú s kapitálnym úlovkom

DOMAŠA - Bardejovskému rybárovi Dušanovi Petnuchovi sa počas uplynulého víkendu podaril husársky kúsok. Z vôd Domaše v lokalite Petejovce vylovil v nedeľu 11. septembra rekordného, 257-centimetrového sumca.

Petnuch spozoroval záber ryby spolu s ďalšími rybármi v nedeľu v skorých ranných hodinách približne o 2.15 h. "Palica bola ohnutá, tak sme to sekli. Ťahali sme to potom z vody asi 40 minút, no keď sme zistili, že je to veľký sumec, tak sme šli na vodu aj s dvoma člnmi, stiahli sme ho následne na breh," vysvetlil s tým, že kapitálny úlovok zabral na 30-centimetrového pleskáča pripevneného na vlasci spolu s tyčovou bójou.

"Pri dĺžke uloveného sumca, 257 centimetrov, je predpoklad, že môže mať 37 až 40 rokov. Tu na Domaši ide o rekordný úlovok, dovolím si tvrdiť, že pôjde pravdepodobne aj o rekord v rámci Slovenska," uviedol pre TASR hospodár na vodnej nádrži Domaša a vedúci rybárskej stráže Juraj Hricko.

Domaša vydala zo svojich vôd v tomto, ako aj v uplynulých rokoch, viacero rekordných rýb. Kapitálne úlovky mali dĺžku 235 cm, 246, 253 cm.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu