Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Koniec leta nielen pre deti? Prvý školský týždeň prinesie ochladenie!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Začiatok školského roka je pre väčšinu žiakov ťažký. Aj vďaka počasiu, ktoré sa v najbližších dňoch na nás chystá, však deti úvodný týždeň v škole zvládnu ľahšie. Po niekoľkých tropických dňoch sa na nás totiž chystá príjemné ochladenie.

Po horúcom víkende sa dnes popoludní presunie od západu nad Slovensko zvlnený studený front. Dovtedy sa teploty vyšplhajú na 26 až 31 °C. „Očakávame, že v pondelok popoludní a večer prinesie najmä nad západnú polovicu Slovenska prehánky a aj búrky, pričom sa môžu vyskytnúť silnejšie nárazy vetra a intenzívnejšie zrážky,“ povedal pre Topky meteorológ SHMÚ Martin Benko.

Studený front bude v utorok postupovať ďalej na východ, ochladí sa na 19 až 25 °C. Zatiaľ, čo na západe sa počasie postupne zlepší, na strednom a východnom Slovensku ešte očakávame veľkú oblačnosť a na mnohých miestach občasný dážď alebo prehánky. „V stredu bude opäť viac slnka, zrážky len ojedinele, maximálna teplota 22 až 27 °C, na severe chladnejšie,“ doplnil. Už vo štvrtok nás však zasiahne ďalší studený front so zrážkami a oblačnosťou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu