Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V Tatrách zachraňovali zranenú Češku aj strateného cudzinca

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/TATRY - Rušný deň mali v pondelok tatranskí záchranári. Na obed sa vydali k Obrovskému vodopádu, kde sa na turistickom chodníku nešťastne pošmykla Češka. Spadla a poranila si nohu. Záchranári jej ju zafixovali a na nosidlách ju preniesli na Rainerovu chatu. Skončila v nemocnici.

Poobede mali ďalší telefonát. O pomoc žiadala anglicky hovoriaca žena, ktorej sa niekde na Slavkovskom štíte stratil jej priateľ. Záchranárom poskytla jeho číslo. Dovolali sa mu a muž im poskytol svoje GPS súradnice.

Na miesto  sa vydali dvaja horskí záchranári. Muža našli poriadne vyčerpaného. Počas zostupu zo štítu v hmle zablúdil, zišiel z chodníka a dostal sa až do pásma kosodreviny, kde stratil orientáciu. Záchranári s ním zostúpili až do Starého Smokovca.

Záchranári si nevydýchli ani večer. Zo Zbojníckej chaty im zavolali dve cudzinky. Jedna z nich (61) počas túry vo Veľkej Studenej doline spadla, zlomila si prsty na ruke, narazila bok a poranila si aj nohu. Mala veľké bolesti. Na nosidlách ju previezli na Rainerovu chatu, odkiaľ ju zobralo terénne auto až do bezpečia. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu