Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Potvrdené! Prokurátor jazdil 162 km/h, nafúkal 1,79 promile!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Pezinský prokurátor (51), ktorý v sobotu popoludní uháňal na D1 medzi Trnavou a Bratislavou, prekročil rýchlosť o 52 km za hodinu. V dychu mal 1,79 promile, potvrdila dnes polícia. Tá však priestupky prokurátorov riešiť nemôže.

"Priestupky prokurátorov nemôže riešiť policajný orgán," uviedol hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry René Vanek. Skutok podľa neho "vykazoval znaky priestupku."

Takéto spisy sa údajne doručujú buď služobnému úradu alebo generálnej prokuratúre. Potom sa vypracuje návrh na začatie disciplinárneho konania, o ktorom rozhoduje disciplinárna komisia. Tresty sú podľa hovorcu zhodné s normálnymi postihmi. Vodičovi hrozí pokuta do 1300 eur a zákaz šoférovať na maximálne päť rokov.

Podľa hovorkyne policajného prezídia Denisy Baloghovej prokurátora chytila špaciálna jednotka dopravnej polície. Pri kontrole však nepredložil vodičák, preto mu ho policajti nemohli zobrať. Zakázali mu ďalšiu jazdu a spísali správu o priestupku.

"Podľa zákona o priestupkoch orgány Policajného zboru vec odovzdajú príslušnému orgánu, ak ide o konanie majúce znak priestupku, ktoré sa prejednáva podľa osobitných predpisov," dodala Baloghová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu